Найпоширеніші запитання що до PCO2 - захисту від випадків з поганою якістю CO2


PCO2Вуглекислий газ (CO2), безбарвний газ, без запаху, не горючий, широко використовується в харчовій промисловості та виробництві пиво-безалкогольних напоїв під час процесу розливу, як агент карбонізації для безалкогольних напоїв, пива та газованої води.

Ризик забруднення загрожує вуглекислому газу (CO2) ще під час виробництва, у більшості випадків пов'язаний з недостатньою обробкою, крім того накладаються ризики пов’язані з транспортуванням, зберіганням та перекачуванням, ці процеси можуть відбуватися багаторазово, перш ніж досягти технологічної точки використання.

Забруднення є справжньою проблемою для виробників, оскільки це призводить до появи неприємних ароматів і запахів, псування, зміни зовнішнього вигляду, відкликання продукції та пошкодження репутації.

Ось чому багато виробників напоїв вживають заходів - таких як встановлення системи захисту якості вуглекислоти Parker PCO2 - для забезпечення чистоти СО2 та уникнення серйозного впливу інцидентів з якістю на їх бізнес.

Щоб допомогти вам дізнатися більше про систему Parker PCO2, ми склали список наших найпопулярніших питань.

Найпоширеніші питання щодо PCO2- системи захисту від проблем з якістю вуглекислоти.


1. Що таке PCO2?
PCO2 - це статичне адсорбційне ложе, побудоване з спеціально підібраних адсорбентів, призначених для видалення слідів забруднення СО2 до гарантованої якості газу, яка залишається в межах галузевих стандартів. Система запобігає згубним наслідкам для готової продукції, репутації виробника та його кінцевого сальдо.
PCO2, розроблений як пристрій захисту від аварійних випадків на кінцевій ланці технологічного споживання, це означає, що він може обробляти CO2, який знаходиться поза специфікацією, щоб повернути його в межі специфікації (не дозволяє виробнику кінцевого харчового продукту знижувати специфікацію CO2, що надходить, нижче галузевих стандартів). PCO2 не розроблений для постійного очищення CO2 низької якості (для прикладу на заводі по виробництву CO2)

2. Для чого мені потрібен PCO2?
CO2 виробляється в результаті різноманітних процесів із різними забрудненнями. Деякі з забруднень залишаються в газі після очищення на газозбірному устаткуванні. Були оприлюднені випадки, коли неякісний газ проходив увесь шлях по ланцюгу поставок і потрапляв у напої. Щоб запобігти повторному виникненню таких інцидентів з якістю, розливні компанії застосовують внутрішню захист на місці (PCO2), крім посилення контролю у постачальників CO2.

3. Що таке інцидент з якістю?
Це коли на завод було здійснено доставку CO2, що не відповідає специфікації, або коли СО2 був забруднений в процесі виробництва та не відповідає рекомендованим стандартам.

4. Яка специфікація CO2 для харчової на пиво-безалкогольної промисловості?
Специфікація вуглекислоти CO2 регулюється стандартами ISBT (Міжнародне товариство технологів з виробництва напоїв), і EIGA (Європейська асоціація промислових газів). У цих стандартах потенційні забруднення називаються критичною межею прийняття в ppm:
- Загальні летючі вуглеводні (такі як метан)
- Загальний ароматний вуглеводень
- Ацетальдегід
- Загальна сірка (крім SO2, як S)

5. Від скількох забруднень захистить PCO2?
Очисник PCO2 буде обробляти СО2 до 10 разів краще рівня названих ISBT / EIGA забруднень для визначеної кількості обробленого газу CO2.

6. Як я знаю, коли у нас трапився інцидент з якістю?
Багатьом виробництвам це буде важко контролювати, якщо у них немає хроматографічного аналізатора СО2 для перевірки газу. Більшість заводів приймають лише сертифікат забезпечення якості (QA) від постачальника газу. Для поліпшення моніторингу якості газу багато виробництв купують онлайн-аналізатори СО2, крім очищувачів PCO2.

7. Що я можу очікувати, коли за PCO2 встановлю аналізатор?
У більшості випадків газ буде чистим і матиме дуже низький рівень забруднень. За цих умов різниця між вхідною та вихідною концентраціями буде дуже малою. У разі виникнення критичної ситуації із забрудненням очисник PCO2 видалить його.

8. Чи варто змінювати елементи PCO2 після інциденту з якістю?
Так, завжди.

9. Кому потрібен PCO2?
Усі виробники та пляшки напоїв, включаючи:
- Безалкогольні напої
- Пиво
- Газована вода
- Харчова промисловість

10. Як працює PCO2?
Адсорбційне ложе адсорбує забруднення під час протікання через нього. Матеріали переважно адсорбують різні забруднювачі, забезпечуючи таким чином ефективний захист від широкого спектру потенційних забруднень